Skocz do zawartości

Gry telewizyjne - gra jeszcze ktoś?

9 odpowiedzi w tym temacie

#1 snajper007

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 17 czerwiec 2010 - 23:18

Gra ktoś może jeszcze w gry telewizyjne? Sam pamiętam moje początki gier, kiedy to jeszcze komputer miał mało kto, a jedyną formą gier były właśnie gry telewizyjne na kasety , które się kupowało i wymieniało.

Było oczywiście nieśmiertelne Mario, które nadal przetrwało w wersji na PC, ale to już nie to samo.

Może jeszcze ktoś gra w gry telewizyjne? Sprzęt na pewno nie jest tak drogi, a z pewności kolekcjonerzy zachowali sporo kaset.

A jakie Wy macie wspomnienia związane z tymi grami?

#2 Raku

Wędrowiec

• Użytkownicy
  • 98 postów

Napisano 17 czerwiec 2010 - 23:42

Oczywiście, grało się kiedyś.
Do dzisiaj mam wszystko, gdzieś leży, być może sprawne :P
Zostało mi jeszcze wiele kaset, kilka joysticków, pistolet jeden, warto by sobie przypomnieć starsze czasy. Contra, Mario, Kaczki do których się strzelało, Tank i wiele innych wspaniałych gier na długie godziny grania :)

#3 Miedzcu

Wędrowiec

• Użytkownicy
  • 108 postów

Napisano 17 czerwiec 2010 - 23:45

Ha ha ja właśnie gram! Rozluźniam się przed egzaminem i rekompensuje nie obecność Polaków w RPA...w co gram? na czym? A no na SEGA w

Procesor: Intel Core2 Duo E6750 @3,7GHz 1,47V + Scythe Mugen Płyta główna: Abit IP35 Pamięć RAM: OCZ 4x 1GB Platinium Rev2 @926MHz 2,2V 4-5-5-12-37-3-3-2-1-2T Karta graficzna: XFX GeForce 8800GTS 512MB @784/1898/1037Mhz Zasilacz: Be-quiet Straight Power BQT E5-550W Dysk twardy: Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 ST3250410AS Monitor LCD: 19" LG Flatron L1982U-BF Obudowa: CoolerMaster Elite 331 Black-Silver Napęd optyczny: LiteOn LH 20A1S Wentylatory w obudowie: 2 x Fander FX120-B Stacja dysków: NEC FDD 1.44MB 3.5" Mysz: A4-TECH X-718 Podkładka pod mysz: SteelSeries 5L Klawiatura: Labtec Standard Keyboard Plus Black Głośniki: Logitech Z-2300 THX Chłodzenie oraz wyciszenie HDD: REVOLTEC (RS033) Hard Drive SILENCER Pasta termoprzewodząca: Zalman ZM-STG1

#4 Tman

Owned!

• Użytkownicy
  • 2335 postów
  • » Aktualnie gram w:
  • » Czekam na:

Napisano 18 czerwiec 2010 - 07:52

Ja się muszę przyznać do ZUO. . . kiedy dostałem pierwszego PC, ech starzy musieli zrobić na niego miejsce, więc. . .hlip wyrzucili pegazusa :(
Teraz strasznie bym sobie w niego zagrał, ale muszą mi starczyć strony, na których są te gry i można w nie sobie zagrać, np: http://www.1980-games.com/us/

#5 Zilla

Dominator

• Użytkownicy
  • 1013 postów
  • : kornstantine
  • » Aktualnie gram w:
  • » Czekam na:

Napisano 18 czerwiec 2010 - 09:01

Ja pamiętam kilka tytułów co lubiłem za dzieciaka pyknąć, np: Wrecking Crew, Super Mario (którego nomenomen nigdy nie przeszedłem), Contra, Sky destroyer, za to nigdy nie trawiłem gier sportowych i dalej nie lubię, poza skateboardingiem,.
Dołączona grafika

#6 !MiSzCzU!

Redaktor

• Redakcja
  • 4022 postów

Napisano 18 czerwiec 2010 - 10:12

Ehh... Pegazus to była konsolka :), tania, łatwo dostepna i było pełnoooo gier na nią, moją ulubioną była seria double dragon xD.
WE ARE ALL DISTURBED \m/

"Wszystko należy upraszczać na ile to możliwe, ale nie bardziej"
(Einstein)

Dołączona grafika

#7 neoXs

Redaktor naczelny

• Zarząd
  • 13945 postów
  • : neoXs_
  • » Aktualnie gram w:
  • » Czekam na:

Napisano 18 czerwiec 2010 - 10:19

Goal 3 miażdżyło i do dzisiaj miażdży ^^ Na allegro można bardzo tanie kupić 'konsolkę" za 30zł :) A oryginalnego Pegasusa za niecałe 200zł. Gier także pełno tam znajdziecie, tak więc bawić można się do woli :) A jak nie to pozostają emulatory :)
"Lies run sprints, but the truth runs marathons." - Michael Jackson

#8 oTeK

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 29 postów

Napisano 01 październik 2010 - 20:36

Ja mam ciągle worek kaset i działającego(!) chyba z 8 letniego pegaza.
A leży i kurz zbiera :) Ale wrażenia po pierwszych graniach mam do dzisiaj :hc: :dancing_banana_v2:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 maniekb89

Wędrowiec

• Użytkownicy
  • 129 postów
  • » Aktualnie gram w:
  • » Czekam na:

Napisano 05 styczeń 2012 - 12:41

Oj to był mój pierwszy kontakt z grami, gdy pograłem u kumpla na tej "konsoli" to od razu musiałem starszych namówić, żeby mi taką kupili. Miałem super grę nie wiem czy ktoś kojarzy, nazywała się Power Blade 2, kurcze to było coś, ale i micro machines w to uwielbiałem grać aż z zasilacza śmierdziało spalonymi kablami;D
## Gigabyte GA-EP43T-UD3L ## inel core 2 duo e7500 2X2,93MHz ## Gainward GF gts250 ## WD Caviar 500Gb ## GeIL DDR3 2x2Gb 1333MHz CL7 ## Chieftec 550W ##

#10 Oghren

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 22 postów
  • » Aktualnie gram w:
  • » Czekam na:

Napisano 06 luty 2012 - 00:51

Sam grałem na pegazusie od 6 roku życia.

Wtedy były lata 90te to praktycznie u nas dominował pegazus, niżeli orygialny NES. Ale tak czy siak pamiętam bardzo dużo tytułów jak np. Ultimate Stuntman, Dizzy, Micro Machines, Big Nose Caveman, Teenage Mutant Ninja Turtles, Megaman. Oj było tego bardzo dużo.

Szkoda że te czasy dawno są za mną, bo lubiłem pogrywać nawet całymi dniami w Big Nose czy Megamana. Ja tu już nie liczę się z reedycją tych tytułów z NESA, ale powrót właśnie do świetności pegazusa / NES'a, bym odebrał pozytywnie. Właściwie, to swojemu potomstu chciałbym kiedyś pokazać, w co ich tato się zagrywał jak był młody. :)