Witam,
chciałem się dowiedziec z jakich przyczyn F.E.A.R się przycina po pewnych okresie gry. Mianowicie
gram na Singleplayer na najwyższych detalach, gra chodzi bardzo płynnie lecz w różnych momentach i w różnym czasie zacina się. Otóż podczas tej zawiechy, nie moge kierować postacią, mogę kucnąć tyle, że już nie wstanę, latarka chodzi normalnie, strzały też chodzą. Nie wyskakują żadne pixele dlatego wydaje mi się że to żadna wina mojego sprzętu. Probowałem też grać nawet na minimalnych i także w pewnym momencie zacina się jak wyżej opisalem. Poprostu nie da się grać jak postać się nie porusza.
Parametry kompa:
AMD Athlon x2 245 2,8GHz
Asus Geforce 9400GT 1GB
2 GB ram DDR 3 (1333 Mhz)
Otoż chodzi głównie o to, że nie mam pojęcia co jest tego przyczyną. Gra chodzi elegancko do momentu i kaplica. Sterowniki też najnowsze. Jak gra się "zawiesi", wyłączę ją i włączę ponownie to też się zawiesi w tym lub w innym momencie. Raz po 3min. raz po 7min. nie ma regóły. Grę też reinstalowałem, żadnego efektu.
Proszę o pomoc, może ktoś się spotakł z podobnym przypadkiem : (
F.E.A.R. zacina
Rozpoczęty przez KonQbenT, 06 lut 2012 18:58
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 luty 2012 - 18:58
Napisano 06 luty 2012 - 19:01
Na początek sprawdziłbym na normalnym systemie.
M61PME-S2P| AII X2 245 | 2GB| 9800GT | F1 250GB + F3 500GB| Corsair 400W| CM Elite 335
Napisano 06 luty 2012 - 19:06
Malcolm to normalny system : P
Napisano 06 luty 2012 - 21:22
Ta, jeszcze fear, jak mu nawet nie pasuje za bardzo win xp 64bit...
Jakże łatwo być ateistą, gdy wszystko w życiu idzie po naszej myśli...
Napisano 06 luty 2012 - 22:47
Ten Malcolm 8.1 to jest XP, tylko że jakaś pogańska, plugawa, zbezczeszczona wersja. Lovecraft mógłby o niej wiersze pisać, ale grać się pewnie na tym nie da.
Intel Pentium DC E6500 « Gigabyte GA-P35-DS3L « Geil 4x1GB DDR2 800Mhz CL4 « HIS Radeon HD4850 512MB « Samsung F3 500GB « Creative SoundBlaster X-Fi ExtremeGamer « WSH 303 Hi Fi
Bravery will take you into the most dangerous of places. Overwhelming firepower will see you safely through them." - The Book of Cataclysm
Napisano 07 luty 2012 - 13:59
Otóż Malcolm to jest system XP z dodatkami z poprzednich edycji systemowych. W Malcolm zostały uwzględnikny najlepsze rzeczy z owych systemów. Nie muli, nie zacina, nie wyskakują badziewne komunikaty.
Do "yaji" : "ale grać się pewnie na tym nie da". Nie zgodze się całkowicie z tym BEZPODSTAWNYM stwierdzeniem gdyż na tym systemie bez problemu śmigałem w takie gry jak "Assassin's creed", czy też Battlefield: Bad Company II". Dlatego dziwi mnie fakt, że F.E.A.R mi zacina mimo iż kilka lat różni te gry. Chociaż postaram się spróbować na innym systemie, bo faktycznie innego powodu nie widzę : P
Do "yaji" : "ale grać się pewnie na tym nie da". Nie zgodze się całkowicie z tym BEZPODSTAWNYM stwierdzeniem gdyż na tym systemie bez problemu śmigałem w takie gry jak "Assassin's creed", czy też Battlefield: Bad Company II". Dlatego dziwi mnie fakt, że F.E.A.R mi zacina mimo iż kilka lat różni te gry. Chociaż postaram się spróbować na innym systemie, bo faktycznie innego powodu nie widzę : P
Napisano 07 luty 2012 - 14:13
Ale FEAR to FEAR
Jak nie chcesz się bawić w reintalki bootmanagery itd. to ściągnij darmowego vitrual boxa, postaw wirtualną maszynę na xpeku i gotowe
"Lies run sprints, but the truth runs marathons." - Michael Jackson
Napisano 07 luty 2012 - 14:27
nie mam 4GB ram żeby dźwigać takie programy : D