Skocz do zawartości

RPG wszech-czasów

56 odpowiedzi w tym temacie

#41 inferno

Niepokonany

• Użytkownicy
  • 1895 postów

Napisano 17 czerwiec 2011 - 23:16

Wyświetl postUżytkownik CoATI dnia 17 czerwiec 2011 - 22:53 napisał

swoja drogą, jak juz tak rynek gierkowy nastawia sie na remake'i/reedycje, to ja chce remake'a Vagranta, bo na LCD nie da sie grać xD Pixelki atakUJOM.

SE CZA POPRAWIĆ GRAFIKE, O! :trollface:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Remake jak najbardziej by się przydał, chociaż wyglad zaklęć i wszelkich czarów nawet dziś prezentuje sie świetnie :)
Dołączona grafika

#42 dzl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 19 postów
  • » Aktualnie gram w:
  • » Czekam na:

Napisano 18 czerwiec 2011 - 10:53

Gra nie jest jeszcze taka paskudna, grałem w bardziej szpetne. Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że jak na psx'a to wygląda ładnie. :faec3:

#43 neoXs

Redaktor naczelny

• Zarząd
  • 13930 postów
  • : neoXs_
  • » Aktualnie gram w:
  • » Czekam na:

Napisano 18 czerwiec 2011 - 15:36

Wyświetl postUżytkownik dzl dnia 18 czerwiec 2011 - 10:53 napisał

Gra nie jest jeszcze taka paskudna, grałem w bardziej szpetne. Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że jak na psx'a to wygląda ładnie. :faec3:

Tylko Inferno chyba na emulatorze gra i tam sobie coś poustawiał aby ładnie to wyglądało :P
"Lies run sprints, but the truth runs marathons." - Michael Jackson

#44 inferno

Niepokonany

• Użytkownicy
  • 1895 postów

Napisano 18 czerwiec 2011 - 15:54

@up
Zgadza się. Oryginalny wygląd prezentuje się dużo gorzej, CoATI pewnie nie poprawił sobie grafiki i stąd ma pikselozę.

Dołączona grafika

Użytkownik inferno edytował ten post 18 czerwiec 2011 - 15:55

Dołączona grafika

#45 CoATI

Redaktor

• Redakcja
  • 2333 postów
  • : CoatiXan
  • Tlen:coati
  • » Aktualnie gram w:
  • » Czekam na:

Napisano 18 czerwiec 2011 - 17:25

coati brzydzi sie emulatorami i gra na ps3 podlączonym do LCD >.<

gra w wersji pudełkowej jak cos x)

#46 inferno

Niepokonany

• Użytkownicy
  • 1895 postów

Napisano 18 czerwiec 2011 - 17:55

Wyświetl postUżytkownik CoATI dnia 18 czerwiec 2011 - 17:25 napisał

coati brzydzi sie emulatorami

Tego mogłem się domyślić.........

Wyświetl postUżytkownik CoATI dnia 18 czerwiec 2011 - 17:25 napisał

gra na ps3 podlączonym do LCD >.<

gra w wersji pudełkowej jak cos x)

JAK? ;o

EDIT: Gra na danej platformie w gry przeznaczone na inną to emulacja, tak więc czy chcesz czy nie, korzystasz z emulatora (jednocześnie brzydząc się nim) :trollface:

Użytkownik inferno edytował ten post 18 czerwiec 2011 - 18:03

Dołączona grafika

#47 Kadaj

Wędrowiec

• Użytkownicy
  • 114 postów
  • » Aktualnie gram w:
  • » Czekam na:

Napisano 20 czerwiec 2011 - 10:53

Baldur's Gate 2 Cienie Amn + Tron Bhaala FINAL FANTASY VII !! suikoden II(psx) Gothic I,II :)

#48 Danteveli

Redaktor

• Użytkownicy
  • 154 postów
  • » Aktualnie gram w:
  • » Czekam na:

Napisano 28 czerwiec 2011 - 13:54

Fallout 2 na piecach a Front Mission 3 na konsole ( jeśli sRPG się liczy) lub Chrono Trigger.

#49 Szajni

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 19:08

Hmm, to ja może wymienię od myślników przy czym pierwsza pozycja to ta najbardziej ;)

- TES: Oblivion
- TES: Morrowind
- Icewind Dale II
- Fallout
- Fallout 2
- Gothic II
- Sesja ^^
- Fable II

Użytkownik Szajni edytował ten post 30 czerwiec 2011 - 19:08

-----------------------------------------
http://polpatryk.wordpress.com
-----------------------------------------

#50 koko5329

Wędrowiec

• Użytkownicy
  • 71 postów
  • : koko5329
  • » Aktualnie gram w:
  • » Czekam na:

Napisano 14 lipiec 2011 - 21:22

Seria Fallaout

Dołączona grafika

Najlepsze aplikacje android za darmo!

#51 Szkeleton

Znawca

• Użytkownicy
  • 414 postów
  • » Aktualnie gram w:
  • » Czekam na:

Napisano 15 lipiec 2011 - 19:27

Seria Fallout
Seria Gothic (prócz Arcania : Gothic IV i Gothic 3 : Zmierzch Bogów)
Icewind Dale I i II
Baldur's Gate II (wraz z dodatkiem)
Two Worlds I i II

#52 gumbaspzp

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów
  • » Aktualnie gram w:

Napisano 31 styczeń 2012 - 11:55

Ja z cRPG lubie: (kolejność przypadkowa)

-BG + BG 2
-Dragon Age + Przebudzenie
-Wiedźmin
-Fallout 3
-Oblivion
-Skyrim

#53 Gledzia

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 42 postów
  • » Aktualnie gram w:

Napisano 06 luty 2012 - 10:12

dla mnie Gothic 1,2,3, Skyrim i Wiedzmin 1 i 2 ;D
Siemka ; *

Kiedy zdobywasz pieniądze, zdobywasz władzę, kiedy zdobywasz władzę, wtedy pojawiają się laski ;*

#54 aka`Manhunt

Zawodowiec

• Użytkownicy
  • 798 postów
  • » Aktualnie gram w:
  • » Czekam na:

Napisano 06 luty 2012 - 10:59

Wyświetl postUżytkownik Gledzia dnia 06 luty 2012 - 10:12 napisał

dla mnie Gothic 1,2,3, Skyrim i Wiedzmin 1 i 2 ;D

Amen.
Dołączona grafika

#55 Devil xD

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 20 postów
  • » Aktualnie gram w:
  • » Czekam na:

Napisano 07 maj 2012 - 15:15

Jako, że gry przestały mnie bawić już spory czas temu, to co ruszam musi mieć aurę wyjątkowości, więc ostatnio przechodzę poniektóre najwyżej oceniane tytuły. Nudzą mnie gry typu The Darkness 2, Batman Arkham City (jako dziecko miałbym prawdziwą orgietkę przechodząc tą grę) itp wielkie produkcje, które trzymają mnie przy grze w celu poznania fabuły. Płakać mi się chce, gdy wspominam ile dobry RPG dawał mi rozrywki, a teraz to po prostu maksymalnie znośne zabijanie czasu. Za małolata nie wybierałem w to co grałem więc Bladurs Gate jest mi obce, a Obvilion tamtego czasu był dla mnie zbyt straszny i zbyt skomplikowany.

Natomiast są produkcje, które pokochałem i które nigdy nie upadną w moich oczach:

1. Fable - ActionRPG - zdecydowanie najbardziej epicka gra wszech czasów! Przeszedłem kilkanaście, albo kilkadziesiąt razy. Ogromny żal do twórców za Sequel - śmiesznego exclusiva na X360 - co jak co, nie każdego stać na konsole, zasrane korporacje.
Mam nadzieje, że tak często porównywany Almur w końcu doczeka się spolszczenia.

2. Star Wars: Kings of the old Republic - niezapomniana, długa nazwa, którą podświadomie się wykuło, prezentuje tytuł, który po prostu powalił wyrazistością znaczenia RPG.

3. Fallout New Vegas - zrobił na mnie wrażenie, mimo mojej pogardy do spędzania czasu przed grami komputerowymi (którą mam od jakiegoś czasu). W wolnych chwilach na prawdę miło odkrywa mi się ciekawostki jakie są porozmieszczane dosłownie wszędzie. Gra pełna smaczków. Teraz robię tryb "Jestem Hardcorem".

4. Beyond Divinity - jako młodocianemu, oddanemu fanowi RPG taka gra po prostu musiała przypaść do gustu. Nie przeszedłem jej, ponieważ po miesiącu (5-8h dziennie) odkrywania mapy cala po calu i przeszukiwaniu każdego ciała, przeglądaniu każdego itemu, próby odkrycia każdej tajemnicy, po prostu zaprzestałem. Jak się okazuje nie byłem nawet w połowie. Wielki szacun za ten ogromny świat, który sprawiał wrażenie SandBoxa RPG w bardzo zamierzchłych czasach.

Wiem, że wielu z was może podać lepsze tytuły gier w podobnym systemie, ale zważcie na to, że nie mam już sił i nie dane mi było zrobić obiektywnej listy. Oczywiście nikt nie przekona mnie w istnienie RPG lepszego niż FABLE ;*

#56 Sebastian_S

Wędrowiec

• Użytkownicy
  • 63 postów

Napisano 07 maj 2012 - 16:13

Jako ,że tutaj wymieniane są w większości tylko PC-towe RPG-i ( broń Boże nikogo nie dyskryminuję , również lubię rpgi z PC ) skupię się dla odmiany na japońskiej szkole.

Final Fantasy 7 - multihicior do dzisiaj. Jeden z o ile nie najlepszy system gry w historii gier RPG ogólnie. Kapitalna fabuła , muzyka i po prostu czysta zabawa z gry.

Final Fantasy 6 - moim zdaniem stanowczo lepsza niż Chrono Trigger , a jako ,że grałem w FF6 niedawno pierwszy raz o jakimkolwiek sentymencie przysłaniającym realny poziom gry można zapomnieć. Ciekawa , poważna fabuła ( chociaż zdarzają się "głupotki" oczywiście ) , muzyka i rozbudowanie podsumowały w najlepszy sposób jrpg czasów SNESA.

Dragon Quest 7 - potężna gra o bardzo specyficznym klimacie i oprawie. Ciekawy system klas i fabuła dotycząca przenoszenia w czasie i zapobieganiu systematycznemu niszczeniu świata, co ma wymierny skutek w teraźniejszości ( pojawianie się kontynentów ).
Moloch , oczywiście należy przymknąć oko na specyfikę ratowania świata przez dzieciaka i cukierkową oprawę. Dla mnie jednak to plusy , nie wszystko musi być diablo poważne i realistyczne.

Vagrant Story - dzieło wybitne do dzisiaj , masę rzeczy powinno Diablo zapożyczyć od tej produkcji.

Gdyby dali jeszcze losowo generowane korytarze i widoczne zbroje na bohaterze oraz utrudnili trochę pakowanie postaci byłby kosmos. Ale i bez tego by ukończyć produkcję na 100% trzeba ją przejść 2 razy.Może nawet 3 ale nie pamiętam dokładnie.

Póki co tyle ; )

Użytkownik Sebastian_S edytował ten post 07 maj 2012 - 17:45

#57 Darklaki

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów
  • » Aktualnie gram w:

Napisano 14 maj 2012 - 18:54

Gothic1,2,2NK i 3 oczywiście :) świetna fabuła, dialogi, otwary swiat i oczywiście dubbing ^^ . Pominąłem G4 gdyż to już nie to samo.